Vraag & antwoord

Hopelijk kunt u het antwoord op uw vraag op deze pagina vinden. Staat het antwoord er niet tussen? Stel uw vraag dan via ons contactformulier.

Mijn moeder vergeet steeds meer en ik twijfel of er sprake is van dementie. Waar kan ik met mijn vraag terecht?

Wanneer u twijfelt of er sprake is van dementie, kunt u terecht bij uw huisarts. Op de pagina Hulp bij dementie kunt u meer vinden over de hulp die u in deze situatie kunt inschakelen.

Mijn man heeft dementie en zou overdag graag wat om handen willen hebben. Wat zijn de mogelijkheden?

In de gemeente Hoorn worden veel activiteiten georganiseerd voor mensen met dementie. Op de pagina Activiteiten kunt u vinden wat er allemaal te doen is.

Ik zou als mantelzorger graag in contact komen met andere mantelzorgers. Waar kan ik terecht?

U kunt op meerdere manieren met lotgenoten in contact komen. U kunt bijvoorbeeld een Alzheimer café bezoeken. Op de pagina Activiteiten kunt u vinden welke vormen van lotgenotencontact er worden georganiseerd in de gemeente Hoorn.

Mijn vrouw heeft dementie en fietst graag. Ze is op zoek naar een maatje die met haar mee gaat. Waar vind ik een maatje?

Er zijn verschillende organisaties in de gemeente Hoorn die u kunnen helpen bij het vinden van een maatje voor uw naaste met dementie.

Ik zou er als mantelzorger graag even tussenuit willen. Waar kan mijn man met dementie een paar nachtjes logeren?

Er zijn een aantal organisaties in de gemeente Hoorn die vervangende zorg (respijtzorg) bieden. Aan deze organisaties kunt u de zorg voor uw naaste tijdelijk overlaten.