Projecten

Actieve projecten

Maatjes

vrijwilligers

Maatjes gaan met mensen met dementie of een ggz-achtergrond thuis (niet in aanleunwoningen) of buiten de deur iets ondernemen. Of ze stimuleren hen om dit te doen. Gewoon…

Lees verder

De combinatie van werken en (mantel)zorg verlenen kan ingewikkeld zijn. Om dit makkelijker te maken zijn er tal van wettelijke en CAO-regelingen. Daarnaast is het vaak mogelijk om…

Lees verder

DemenTalent

Mensen met dementie

DemenTalent biedt ondersteuning en activiteiten op maat voor mensen met geheugenproblemen en beginnende dementie. Hierbij kunnen zij hun talenten inzetten door vrijwilliger te worden bij een vereniging of organisatie in Hoorn.

Door MEE & de Wering Lees verder

Het project Bereiken jonge mantelzorgers richt zich op kinderen en jongvolwassenen die extra ondersteuning kunnen gebruiken, omdat zij mantelzorg bieden aan een gezinslid.

Door Vrijwilligerspunt Lees verder

Onvergetelijke ontmoetingen

Mensen met dementie

Bij Onvergetelijke ontmoetingen kunnen mensen met geheugenproblemen of beginnende dementie deelnemen aan activiteiten. De activiteiten zijn speciaal voor mensen die (nog) geen indicatie hebben voor dagbesteding.

Door Stichting Netwerk Lees verder

Voorleeskrachten

Mensen met dementie

Voorlezen is een manier om het persoonlijk contact met mensen met dementie te vergroten. Bibliotheek Hoorn verzorgt de training Voorleeskrachten om vrijwilligers en zorgprofessionals hierin te ondersteunen.

Door Bibliotheek Hoorn Lees verder

Ruimte voor respijt

Mensen met dementie en mantelzorgers

Ruimte voor respijt zorgt er voor dat mantelzorgers van mensen met dementie er even tussenuit kunnen. Door de inzet van vrijwilligers die de zorg tijdelijk over kunnen nemen, wordt overbelasting bij mantelzorgers voorkomen.

Door MEE & de Wering Lees verder

Laat mantelzorg werken

Mantelzorgers

Het project Laat mantelzorg werken adviseert bedrijven en verenigingen over hoe zij hun medewerkers en vrijwilligers kunnen ondersteunen bij het combineren van werk en mantelzorg.

Door Vrijwilligerspunt Lees verder

Hulp dichtbij

Mensen met dementie

Hulp Dichtbij brengt vraag en aanbod van vrijwillige hulp in West-Friesland bij elkaar. Via de website van Hulp Dichtbij kun je hulp vragen, maar ook hulp bieden.

Door Vrijwilligerspunt Lees verder