Vrijwilligerspunt

Vrijwilligerspunt is een expertisecentrum op het gebied van vrijwilligerswerk, waarbij de vraag en het aanbod van vrijwilligerswerk samen worden gebracht. Vrijwilligerspunt verbindt partijen en maakt vrijwilligerswerk toegankelijk voor iedereen.

Meer informatie over Vrijwilligerspunt? ga naar de website

Over Vrijwilligerspunt


Vrijwilligerspunt gaat voor een samenleving waaraan iedereen kan deelnemen. En proberen vanuit deze visie vrijwilligers en organisaties zo goed mogelijk op elkaar aan te laten sluiten. Daarnaast geven zij advies en ondersteuning bij fondsenwerving, subsidies, crowdfunding, geven zij trainingen en workshops en helpen zij bij het vinden van maatschappelijke stages.

Vrijwilligerspunt is actief in West-Friesland en heeft locaties in Hoorn en Enkhuizen en een vrijwilligersloket in Stede Broec.

Projecten van Vrijwilligerspunt

Het project Bereiken jonge mantelzorgers richt zich op kinderen en jongvolwassenen die extra ondersteuning kunnen gebruiken, omdat zij mantelzorg bieden aan een gezinslid.

Door Vrijwilligerspunt Lees verder

Laat mantelzorg werken

Mantelzorgers

Het project Laat mantelzorg werken adviseert bedrijven en verenigingen over hoe zij hun medewerkers en vrijwilligers kunnen ondersteunen bij het combineren van werk en mantelzorg.

Door Vrijwilligerspunt Lees verder

Hulp dichtbij

Mensen met dementie

Hulp Dichtbij brengt vraag en aanbod van vrijwillige hulp in West-Friesland bij elkaar. Via de website van Hulp Dichtbij kun je hulp vragen, maar ook hulp bieden.

Door Vrijwilligerspunt Lees verder
Terug naar organisatie overzicht