MEE & de Wering

MEE & de Wering maakt meedoen mogelijk voor iedereen. Wanneer mensen ondersteuning kunnen gebruiken om de regie over hun eigen leven weer terug te krijgen, kan MEE & de Wering hulp bieden. Op deze manier proberen zij iedereen een volwaardige rol in de samenleving te geven.

Meer informatie over MEE & de Wering? ga naar de website

Over MEE & de Wering


Bij MEE & de Wering kan iedereen terecht die maatschappelijke ondersteuning nodig heeft. Van jongeren die geen aansluiting kunnen vinden in het onderwijs, tot ouderen met geheugenproblemen of dementie. In overleg met de cliënt wordt gekeken hoe de hulp het beste gerealiseerd kan worden. Het werkgebied van MEE & de Wering is Noordwest-Holland, waarbij zij vier regio’s onderscheiden: de Kop van Noord-Holland, West-Friesland, Noord-Kennemerland en IJmond & Zuid-Kennemerland.

Projecten van MEE & de Wering

Maatjes

Anders, namelijk:

Maatjes gaan met mensen met dementie of een ggz-achtergrond thuis (niet in aanleunwoningen) of buiten de deur iets ondernemen. Of ze stimuleren hen om dit te doen. Gewoon…

Lees verder

De combinatie van werken en (mantel)zorg verlenen kan ingewikkeld zijn. Om dit makkelijker te maken zijn er tal van wettelijke en CAO-regelingen. Daarnaast is het vaak mogelijk om…

Lees verder

DemenTalent

Mensen met dementie

DemenTalent biedt ondersteuning en activiteiten op maat voor mensen met geheugenproblemen en beginnende dementie. Hierbij kunnen zij hun talenten inzetten door vrijwilliger te worden bij een vereniging of organisatie in Hoorn.

Door MEE & de Wering Lees verder

Ruimte voor respijt

Mensen met dementie en mantelzorgers

Ruimte voor respijt zorgt er voor dat mantelzorgers van mensen met dementie er even tussenuit kunnen. Door de inzet van vrijwilligers die de zorg tijdelijk over kunnen nemen, wordt overbelasting bij mantelzorgers voorkomen.

Door MEE & de Wering Lees verder
Terug naar organisatie overzicht