Into D’mentia

Omring en gemeente Hoorn maken het mogelijk voor naasten en mantelzorgers van mensen met dementie om deel te nemen aan de Into D’mentia.

Into D’mentia biedt de mogelijkheid om even in de schoenen te staan van iemand met een beginnende vorm van dementie.  Into D’mentia is een container waarin een woonkeuken is nagebouwd. Door een slimme inrichting en audiovisuele elementen wordt u ondergedompeld in de wereld van iemand met beginnende dementie. U ervaart diverse symptomen, zoals desoriëntatie in de tijd en ruimte en geheugenverlies. Deze ervaring duurt ongeveer 25 minuten en wordt direct gevolgd door een nagesprek van zo’n 25 minuten. In dit gesprek is er aandacht voor de emoties die kunnen zijn losgemaakt. Deze unieke ervaring zorgt voor meer begrip voor de situatie. Door de inzichten die u krijgt zult u beter kunnen begeleiden en ondersteunen.

Van 21 september tot en met 29 september konden mantelzorgers en naasten van mensen met dementie Into D’mentia in Hoorn bezoeken. Van 1 oktober tot en met 2 november bezoeken zorgprofessionals van Omring Into D’mentia.

Extra mogelijkheden voor bezoek mantelzorgers en naasten
Vanwege de grote belangstelling heeft Omring besloten om Into D’mentia na 29 september behalve voor zorgprofessionals van Omring ook beschikbaar te stellen voor mantelzorgers en naasten van mensen met dementie. De vele mensen die zich hebben aangemeld voor een bezoek en nu op de reservelijst staan, kunnen hierdoor alsnog Into D’mentia bezoeken.

Aanmelden
Wilt u ook Into D’mentia bezoeken? U kunt zich aanmelden voor de reservelijst via omringaanmelden.nl/into-dmentia. Omring neemt dan contact met u op over de mogelijkheden. Dit bezoek zal in Wervershoof plaatsvinden, de volgende standplaats van Into D’mentia.

Terug naar nieuws overzicht