Hulp bij dementie

Vergeetachtig of toch dementie?

Vergeetachtig of toch dementie?

Wanneer u twijfelt of het vergeetachtigheid is of toch dementie, dan kunt u terecht bij uw huisarts. Uw huisarts kan u doorverwijzen voor nader onderzoek.

Er is nader onderzoek nodig

Er is nader onderzoek nodig

Voor nader onderzoek verwijst uw huisarts u door naar het Westfriesgasthuis of naar Geriant. Een medewerker van het Westfriesgasthuis of Geriant neemt dan contact met u op voor een eerste afspraak. Met het onderzoek proberen zij er achter te komen wat er precies aan de hand is.

Er is sprake van dementie

Er is sprake van dementie

Uit het onderzoek is gebleken dat er sprake is van een vorm van dementie. Een diagnose die grote impact heeft en veel vragen oproept.  U krijgt een eigen casemanager van Geriant. Dit is een vertrouwenspersoon die deze vragen kan beantwoorden en zorgt voor de juiste hulp en begeleiding.

Activiteiten in de gemeente

Activiteiten in de gemeente

Er worden in de gemeente Hoorn veel activiteiten georganiseerd voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Een deel van de activiteiten vinden plaats op een specifieke datum en voor andere activiteiten kunt u zich doorlopend aanmelden.

Hulp en ondersteuning

Hulp en ondersteuning

Het kan zijn dat er meer hulp en ondersteuning nodig is in de thuissituatie. Hieronder kunt u bekijken bij welke organisaties u terecht kunt voor verschillende vormen van hulp en ondersteuning. 1.Hoorn of uw casemanager van Geriant helpt u de juiste hulp en ondersteuning te vinden.

Wanneer het thuis niet meer gaat

Wanneer het thuis niet meer gaat

Als er in de thuissituatie niet voldoende zorg meer geboden kan worden, zijn er in Hoorn vele woonvormen met de juiste zorg. Samen met uw casemanager kunt u deze moeilijke stap bespreken. Hieronder kunt u alle woonvormen bekijken.