Voorleeskring Bibliotheek Risdam

Mensen met dementie

De voorleeskring is een bijeenkomst voor mensen met geheugenproblemen en/of (een vermoeden van) dementie, die zelfstandig wonen en (nog) niet in aanmerking komen voor dagbesteding.

Hoe werkt het?


Het is een laagdrempelige activiteit, in een sfeer van gezelligheid en onder het genot van een kop koffie wordt er voorgelezen. We beginnen de activiteit met koffie en thee en dan worden er verhalen voorgelezen die mooie herinneringen opwekken. De deelnemers gaan met elkaar in gesprek over de verhalen. Voor de mantelzorger is het ook fijn: even een uurtje ontlast van de zorg. Veel mensen hebben in hun leven de magie van een verhaal ervaren. Luisterend naar verhalen ontstaat een sfeer van saamhorigheid en verbondenheid. Voorlezen leidt naar het delen van ervaringen en het vertellen van eigen verhalen.

Het is een maandelijkse activiteit in de Bibliotheek Risdam op donderdagochtend van 10:30 tot 11:30 uur.

 

Details over deze activiteit


Georganiseerd door Bibliotheek Hoorn

Bibliotheek Hoorn biedt een breed scala aan boeken en digitale informatiedragers voor verschillende doelgroepen. Ook organiseert de bibliotheek veel activiteiten en cursussen. Daarnaast is de bibliotheek een plek waar mensen samen kunnen komen in bijvoorbeeld het leescafé en waar ruimte is om te werken en te studeren.

Terug naar het activiteiten overzicht