za 28/09

Alzheimerdag 28 september 2019

Mensen met dementie en mantelzorgers

Zaterdag 28 september organiseert de gemeente samen met partners een gezellige, sportieve en informatieve middag voor mensen met dementie en hun naasten. De deelnemers kunnen een keuze maken uit diverse activiteiten. De middag is gratis en duurt van 14.00 uur tot 17.00 uur. Aanmelden kan tot en met 20 september. Aanleiding is Wereld Alzheimerdag dat dit jaar als thema ‘samen bewegen’ heeft.

Programma
De middag start om 14.00 uur in wijkcentrum De Zaagtand met koffie en wat lekkers. Na een welkomstwoord van wethouder Al Mobayed kunt u kiezen uit verschillende activiteiten: bijvoorbeeld samen bewegen met oefeningen waaraan iedereen mee kan doen of een workshop om het brein te trainen. Ook zijn er informatiekraampjes. Medewerkers van diverse organisaties geven daar uitleg over activiteiten die ze organiseren voor mensen met dementie en voor mantelzorgers.

Om 14.45 uur staan de elektrische busjes van Hoorn City Tours klaar om de deelnemers te vervoeren naar de bibliotheek in de binnenstad. Ook daar kunt u een keuze maken uit diverse activiteiten op het gebied van bewegen, geheugentraining of voorlezen. Er zijn informatiekraampjes waar uitleg wordt gegeven over onder andere de wijkteams 1.Hoorn en over woonvormen. En u krijgt een hapje en een drankje aangeboden.

Om 15.45 uur rijden de elektrische busjes naar de laatste bestemming, het museum van de 20e Eeuw. Dit museum vertelt aan de hand van honderden voorwerpen en tientallen interieurs over het leven in de vorige eeuw, een feest der herkenning! Tot 17.00 uur kunt u dit nostalgische museum bezoeken. Daarna brengen de elektrische busjes u en de andere deelnemers weer terug naar het startpunt, wijkcentrum De Zaagtand.

Aanmelden
Het programma op zaterdag 28 september is gratis. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar zs@hoorn.nl. Vermeld in het e-mailbericht uw naam en met hoeveel personen u komt. Ook willen we weten of u (of de persoon die u meeneemt) een rolstoel of rollator gebruikt. Deze informatie hebben we nodig om het vervoer naar de locaties goed te kunnen regelen. U kunt zich tot 20 september aanmelden. Let op: er kunnen maximaal tachtig mensen deelnemen aan het programma. Dus meld u snel aan als u deze gezellige middag niet wilt missen!

Betrokken organisaties
Het programma op 28 september wordt u aangeboden door de werkgroep Zorgzame Samenleving. Gemeente Hoorn en de organisaties Bibliotheek Hoorn, Geriant, GGD Hollands Noorden, MEE &De Wering, Omring, Stichting Netwerk, Vrijwilligerspunt, Wilgaerden, 1.Hoorn werken hierin samen aan goede ondersteuning van mensen met dementie, mantelzorgers en vrijwilligers.

Details over deze activiteit


  • zaterdag 28 september 2019
  • van 14:00 tot 17:00
  • Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar zs@hoorn.nl
Terug naar het activiteiten overzicht